Gordon Setter Vereniging Nederland

Familiedag 30 september 2023

Eindelijk is hij daar weer… de gezellige familiedag. Een dag vol gezelligheid waar de hele familie bij aanwezig kan zijn. Waar je wellicht broers/zusjes/familie van je eigen Gordon Setters(s) kan tegenkomen, maar zeker mede liefhebbers van ons geweldige ras.

De activiteiten beginnen vanaf 11:00 uur deze dag.

Er is de mogelijkheid om eerst te gaan wandelen op het mooie terrein van ’t Leesten te Ugchelen. Hondenbos Het Leesten (15 ha) doet zijn naam eer aan! Het gebied is volledig omheind en honden mogen, binnen de hekken, overal het hele jaar door los lopen. Het losloopgebied heeft afwisselend leuke kleine paadjes en mooie grote lanen. In het midden is een open plek waar de honden heerlijk kunnen rennen. Naast het omheinde losloopgebied is er ook een Natte Neuzenroute van 3,1 km. Zie deze kaart. De Natte Neuzenroute loopt deels door het losloopgebied en deels daarbuiten. Wij zullen dus de Natte Neuzenroute lopen, maar vindt u het nu prettiger om binnen de omheining te blijven met uw hond is dat uiteraard geen probleem. U treft de groep automatisch weer aan, zodra deze de omheining weer binnen komen.

Verzamelen op de parkeerplaats vanaf 10:30 uur, start wandeling 11:00 uur. De wandeling zal tot circa 12:30 uur zijn. Na de wandeling moeten we een paar minuutjes rijden naar het terrein van de Apeldoornse Kynologenclub, waar men gebruik kan maken van een gereserveerde lunch. Deze lunch bestaat uit: soep of salade, luxe belegde broodjes, koffie/thee, melk en jus d’orange. Voor kinderen t/m 15 jaar hebben wij (als alternatief): frites met een snack naar keuze (kroket/frikandel/kipnuggets), limonade en een ijsje na. De prijzen zijn: Volwassenen € 13,50 p.p. (leden) en € 15,00 p.p. (niet-leden) en € 5,00 p.p. voor de kinder lunch.

Ben je niet in de gelegenheid om te gaan wandelen, niet getreurd, want u bent van harte welkom op het terrein van de Apeldoornse Kynologenclub. Ook hier zullen de activiteiten vanaf 11:00 uur van start gaan.

Wat is er zoal te doen?

 • Hondenmasseuse Els Wenting van Flexi Horse & Dog is aanwezig om u alles te vertellen over wat massage voor uw hond kan betekenen. Zij kan gratis een bodycheck bij uw hond doen
 • Trimster Ellen Mistrate Haarhuis van trimsalon Lucky Dog te Hengelo is aanwezig om al uw vragen te beantwoorden omtrent de vachtverzorging van de Gordon Setter. Zij kan u laten zien welke producten u het beste kunt gebruiken en hoe bijvoorbeeld de poten of het hoofd netjes gemaakt kunnen worden.
 • U kunt gratis deelnemen aan de workshop “fleecespeeltje maken voor uw hond”, Marleen Verheul zal u hier heel graag bij helpen. En wie weet is uw hond straks vele speeltjes rijker als u eenmaal de smaak te pakken heeft.
 • U kunt voor een klein bedrag met uw hond deelnemen aan de workshop “Balans & Coördinatie”, Nanja Nunnik van De Voldane Hond zal deze workshop meerdere malen geven deze dag. De workshop is geschikt voor alle leeftijden, moeilijkheidsgraad wordt aangepast aan leeftijd en ervaring.
 • Na de lunch zal fotografe Ingrid Wildschut van IWI Fotografie aanwezig zijn om foto’s te maken (in de ochtend wandelt zij eerst mee met haar camera). U kunt bij haar langs met uw hond(en) en een mooie foto laten maken. Eén foto in hoge resolutie krijgt u geheel gratis per mail toegestuurd.
 • Tombola
  Er wordt op deze familiedag ook een tombola gehouden! Loten voor de tombola zijn te koop bij de secretariaatstafel in de kantine van de AKC. De loten kosten € 1,00 p/st of 6 loten voor € 5,00. U kunt contant of ook via een QR-code loten kopen. De trekking is rond de klok van 14:00 uur. Daarna kunt u kijken welke prijzen u gewonnen heeft!

Dan zijn er natuurlijke ook nog wat spelactiviteiten, zoals;

 • Met je hond langs lekkernijen
  Rennen en roepen met afleiding. In het omheind puppyveld van de AKC wordt een start en finishlijn uitgezet. Het is de bedoeling dat de hond zo snel mogelijk van start tot finish rent naar de baas. Maar…. we maken het een beetje moeilijk! Aan beide zijden worden schoteltjes geplaatst met daarop lekkernijen, zoals worst, kaas, speeltje, koekjes.Het is dus afwachten of we de hond daarmee kunnen verleiden waardoor hij/zij dan langer over het traject doet
 • Behendigheidsparcours
  Op het terrein zal met een aantal verschillende behendigheidstoestellen een relatief eenvoudig parcours worden uitgezet. Desgewenst na een oefenrondje legt u met
  uw Gordon het parcours af. De tijd wordt geklokt en vastgelegd op uw deelnemerskaart. Bij het niet juist nemen of overslaan of weigeren van een hindernis worden
  strafseconden toegewezen. Voor de uiteindelijk snelste honden zijn er prijzen te winnen.
 • Setterrennen
  Het onderdeel wat standaard bij een Familiedag hoort en waar we deze keer dus ook mee eindigen op deze dag is het Setterrennen. Een afvalrace die uiteindelijk de snelste Setter van de dag oplevert. Het Setterrennen vindt plaats vanaf 15:30 uur als de andere activiteiten zijn afgesloten. Op het veld van AKC leggen we een start- en finishlijn aan. Met een redelijke afstand ertussen. De Setters hebben ruimte nodig om op snelheid te komen.Groepjes van 3, 4 of 5 Setters, met onderscheid tussen de reuen en teven, verschijnen aan de
  startlijn en worden in bedwang gehouden door een begeleider. Dit kan een familielid zijn of iemand anders. De baas of bazin staat aan de finish en roept, schreeuwt, fluit de eigen hond na het startsein, over de finishlijn. De eerste (en/of tweede) van die groep gaat/gaan door naar de volgende ronde. Afhankelijk van het aantal deelnemers hebben we na
  een aantal rondes een winnaar bij de reuen en de teven. Die twee mogen tenslotte bepalen welke Gordon de snelste van de dag is en winnaar van het Setterrennen 2023!
  Op basis van de inschrijvingen maken we alvast een indeling. Maar u blijft uiteraard vrij om mee te doen of niet

Wilt u ook aanwezig zijn op deze gezellige dag, meldt u dan aan via het aanmeldingsformulier. 

Facebook