Gordon Setter Vereniging Nederland

Het vinden van een verantwoord gefokte pup.

Op onze website vindt u een overzicht van te verwachte nesten en geboren nesten van de bij onze rasvereniging aangesloten fokkers.

Deze fokkers onderschrijven de doelstellingen van de vereniging. De ouderdieren van de nesten die vermeld worden op deze lijst van dekmeldingen voldoen aan alle eisen, die nodig zijn om voor pupinfo in aanmerking te komen. Echter, de verantwoordelijkheid voor de gefokte pups ligt te allen tijde bij de fokkers van de pups en niet bij de rasvereniging.

Ga de fokkers bij wie u op de lijst staat of wilt gaan staan, bezoeken. Bekijk de moederhond en de eventuele andere honden; sommige fokkers hebben ook de vaderhond in huis. Maak kennis met de fokker! Stel gerichte vragen, maak tevoren een lijstje en bekijk welke antwoorden een fokker geeft en of dat met uw idee overeen komt.

Fokkers die verantwoord willen fokken, houden zich aan de adviezen en het fokreglement van de GSVN en zullen hun uiterste best doen om u een gezonde en goed gesocialiseerde pup te verkopen. Dat betekent niet dat u zelf niets hoeft te doen! Hoe de pup zich na aankoop verder ontwikkelt hangt voor het grootste deel van uzelf af!

Als u naar aanleiding van de puplijst een bezoek brengt aan een fokker die eventueel een pup voor u beschikbaar heeft, is het aan te raden te vragen naar de gezondheidsonderzoeken die beide ouders hebben ondergaan.

Een vriendelijk, maar tevens dringend verzoek

Als u uiteindelijk besloten heeft bij een bepaalde fokker een pup te kopen, terwijl u ook bij andere fokkers als mogelijke pupkoper staat genoteerd, neemt u dan alstublieft de moeite om u bij deze mensen af te melden. Zo weten de fokkers waar ze aan toe zijn

 

 

 

 

 

 

NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsEspañol
error: © GSVN: All rights reserved !!